About

KLJ Gistel

De KLJ, of languit 'Katholieke Landelijke Jeugd', is één van de grote jeugdbewegingen en de grootste jongerenbeweging in Vlaanderen.


Onze afdeling werd in 1927 opgericht door een vereniging voor landbouwers en was oorspronkelijk bedoeld voor de plattelandsjongeren. Tegenwoordig komen de meesten onder ons niet uit de landbouwsector.


Het doel van de KLJ is vooral om zich te amuseren, plezier te maken. De doelgroep van ons afdeling zijn jongeren vanaf 16 jaar, maar in de praktijk kan men reeds vanaf de leeftijd van 15 jaar bij de vereniging aansluiten.


De KLJ organiseert voornamelijk ontspannende activiteiten:


  • Zo organiseren we activiteiten binnenshuis, zoals een gezelschap-, karaoke- of streekberienavond. Maar ook jaarlijks terugkerenede activiteiten als een nieuwjaarsreceptie waar verschillende spelletjes worden gespeeld en cadeautjes uitgedeeld.


  • Ook buitenshuis vinden activiteiten plaats. Zo doen we wel eens  een teambuildingactiviteit, lasershooting of dergelijke avontuurlijke activiteiten. Ook een uitstap naar de bioscoop, bezoek aan een pretpark of een tropisch zwembad komen aan bod in onze   waaier van activiteten.


  • De KLJ organiseert ook meerdaagse activiteiten. Naast het jaarlijkse kamp gaan we ook geregeld op daguitstap zoals een dagje Londen of Parijs.


  • Om de 2 jaar wordt een landjuweel gehouden door een vlaamse KLJ-afdeling waarbij het vendellen, wimpelen en piramidebouwen centraal staan. Dit is een tweedaags durend evenement.


  • Ieder jaar zijn er ook  cultuurfeesten. Bij dit event staan playback, toneel en dans centraal. Daarbij is er een jury aanwezig die de verschillende afdelingen beoordelen en de winndende KLJ met een beker beloont. Wij hebben zo al heel wat bekers gewonnen, maar stoppen niet met verzamelen.


  • Ook worden er jaarlijks sportfeesten gehouden. Hier wordt er gestreden tegen andere KLJ-afdeling op het vlak van sport en spel. Een mensenpiramide bouwen is daarbij een zeer tof 'hoogtepunt'!


Om al deze leuke activiteiten aan een spotprijsje, om niet te zeggen bijna gratis, aan te bieden aan onze leden organiseren we volgende evenementen.


De Lentebarbecue, zoals de naam al laat vermoeden bij het begin van de lente, laat al onze symphatisanten genieten van een uitgebreid vlees- en groentenbuffet en een lekker dessert! Dit evenement vindt plaats in zaal Ons Huis vlak naast ons lokaal op de markt te Gistel.


De Zwaailichtfuif gaat door op de eerste zaterdag van juni en trekt jaarlijks meer dan 1000 feestgangers naar Loods Vandewiele op het industriepark te Gistel.Copyright © All Rights Reserved